Waarom ik mediteer: Monique

Waar en wanneer begon je met mediteren?

In het najaar van 2019 bezocht ik de Open Avonden van de School voor Meditatie in ons wijkcentrum. Er ging een andere wereld voor me open door in een groep samen te mediteren en te praten over diverse onderwerpen. Ook kreeg ik daar tips aangereikt bijv. over bewust in het nu zijn, luisteren naar de stilte en het nemen van een korte stille pauze tussen de verschillende dagelijkse bezigheden.

Hoe ben je ertoe gekomen? Was er een vonk die oversloeg?

Rond 2010 kwam meditatie op mijn pad doordat ik steeds meer spirituele boeken ging lezen bijv. van Eckhart Tolle, Osho en Matthieu Ricard. Daardoor begon ik thuis te mediteren, maar het was nog niet zo regelmatig. Toch voelde ik gelijk dat het een bepaalde rust gaf en dat ik hiermee verder wilde.

Wat zijn je ervaringen?

Doordat ik ben gaan mediteren begon ik anders naar de wereld om me heen te kijken. Ik werd zachtaardiger, ging minder oordelen en werd me bewuster van mijn gedachten. Dit neemt toe als ik regelmatig tussendoor even de stilte op zoek.

Wat vind je van de School voor Meditatie?

Toen ik januari 2020 bij een van de meditatiegroepen begon voelde het als thuiskomen, een warm welkom door lieve mensen. Het is fijn om samen te kunnen mediteren, de les te bespreken en ervaringen te delen. Er is een stille liefdevolle energie voelbaar in de groep.

Welke invloed heeft meditatie op je dagelijkse leven?

Meditatie brengt meer stilte en vriendelijkheid in mijn leven. Door me bewust te zijn van mijn gedachten wordt het rustiger in mijn hoofd. Inmiddels is mediteren onderdeel van mijn dagelijkse routine en als ik het een keer niet doe, dan voelt het alsof ik zonder tandpoetsen de dag begin of eindig.