Waarom ik mediteer: Madeleine

Waar en wanneer begon je met mediteren?

In de winter van 2019 kwam ik in contact met de School voor Meditatie. Nadat ik mijn opleiding voor Mindfulness had afgerond was ik opzoek naar meer verdieping en voelde ik de behoefte om mezelf hierin ook te verbinden met anderen. Ik was al vrij jong dat ik interesse had voor spiritualiteit en bewustzijn en was daarbij altijd op zoek naar de diepere lagen van het leven.

Hoe ben je ertoe gekomen? Was er een vonk die oversloeg?

In 2012 heb ik deelgenomen aan een retraite dat in het teken stond van je verbinden met je innerlijke-licht. Daar kwam ik voor het eerst echt in aanraking met meditatie- en daardoor- met de stilte in mezelf. Dit heeft zoveel indruk op me gemaakt dat ik nieuwsgierig werd naar meer en sindsdien heb ik hier veel over gelezen(o.a. Thich Nhat Hanh en Eckhart Tolle) en diverse meditatie evenementen bijgewoond.

Wat zijn je ervaringen?

Mijn ervaringen met meditatie zijn dat ik los van de omstandigheden van het leven, de rust in mezelf terug kan vinden, als een anker waar ik altijd op terug kan vallen. Het geeft me inzicht in mijn handelen en ik merk het op als ik niet bewust ben en teveel bezig ben met mijn gedachten.

Wat vind je van de School voor Meditatie?

Ik voelde bij de eerste ontmoeting met de school gelijk een heel warm gevoel. Alsof ik op de juiste plek was, met veel liefdevolle energie en openheid. De groep heeft ook een versterkend effect- samen is de stilte die ontstaat in meditatie, heel krachtig aanwezig. Dat motiveert om dit pad met elkaar te bewandelen en ook zelf te blijven ontdekken.

Welke invloed heeft meditatie op je dagelijkse leven?

Meditatie geeft me vertrouwen en kracht. Hierdoor ben ik beter instaat om te voelen wat kloppend voor mezelf voelt en waar ik in het leven naartoe wil. Ik ervaar ook meer liefde waardoor ik op een natuurlijke manier, milder met de dingen om kan gaan. Daarnaast ervaar ik door meditatie de verbinding met mezelf, waardoor ik me ook beter met anderen kan verbinden, en dat is heel waardevol.